Web technieken

Er zijn verschillende technieken om webapplicaties te ontwikkelen. Hier volgt een overzicht van deze verschillende mogelijkheden

Overzicht technieken

Websites werken met 'servers' en 'clients'. Op de Server staat de website, die je ziet naar browser op je computer wordt gestuurd. De browser is je Client, bijvoorbeeld Firefox of Internet Explorer.

 

De server kan met verschillende technieken worden geprogrammeerrd, zodat je als gebruiker niet altijd dezelfde pagina ziet, maar kunt inloggen, bloggen, of eenvoudigweg de laatste nieuwsitems ziet.

 

Voor het programmeren van een webserver zijn verschillende technieken, de meest bekende zijn hieronder weergegeven.

Java

Java wordt veel gebruikt bij banken en grote bedrijven. Java is zeer robuutst, maar hierdoor kost het ontwikkelen van een webapplicatie in het algemeen ook meer tijd. Java is een algemene programmeertaal, en kan meer dan alleen webapplicaties ontwikkelen. Java is Open Source.

.Net

.NET is van Microsoft en kan, gelijk aan Java, voor meer dan alleen web-applicaties worden gebruikt. .Net is Closed Source.

PHP

PHP is een Open Source programmeertaal en stond oorspronkelijk voor 'Personal HomePage'. Later is de afkorting veranderd in Html-Preprocessor, om aan te geven dat het veel meer is dan een personal homepage. In PHP worden zeer veel websites en applicaties ontwikkelt, en er zijn veel CMS-en en ontwikkelframeworks beschikbaar.

Ruby (on Rails)

Met name Ruby on Rails is een populair framework. Ruby on Rails is een framework op de programmeertaal Ruby.

Python