Software-as-a-Service (SaaS)

Software-as-a-Service is een vorm van online- of webapplicaties waarbij letterlijk dezelfde online-applicatie wordt gebruikt door verschillende klanten, maar elke klant heeft zijn eigen data/gegevens. Omdat er geen fysieke apparatuur of software hoeft te worden gekocht of geïnstalleerd, heet dit 'Software-as-a-Service', kortweg SaaS.

 

Een SaaS-applicatie kan op één of meerdere servers draaien, maar kan ook  'in-the-cloud' worden gehangen, waardoor het aantal gebruikers en benodigde servers eenvoudig kan groeien. 'In the cloud' is een beetje een hippe term voor 'hosting-as-a-service': je weet niet waar en op welke server je applicatie draait of je gegevens staan, maar deze staan 'ergens' op internet, oftewel, 'in-the-cloud'.

Ervaring

Jovisst heeft verscheidene SaaS-applicaties ontwikkelt. Specifieke aspecten bij het ontwikkelen van SaaS-applicaties zijn onder andere:

  • beveiliging/afscherming van de data van klanten
  • flexibele, robuuste opzet, zodat de applicatie eenvoudig kan doorgroeien naar veel klanten
  • configuratie mogelijkheden voor klanten

Jovisst heeft diverse componenten ontwikkelt voor SaaS-applicaties, gebundeld in een SaaS-platform.

SaaS platform

Voor de ontwikkeling van SaaS-applicaties heeft Jovisst verschillende specifieke componenten ontwikkelt. Dit zijn allen componenten die samenwerken met het Symfony framework. De combinatie van symfony, het SaaS-platform en agile development technieken levert zeer goede applicaties die zijn toegespits op de gebruikers.